Stadscolumn: Te veel beren op de weg

3 december 2019

Nog even en dan barst het feestgedruis weer los. De eerste carnavaleske ideologie is weer achter de rug, dito de Zwarte Vrijdag. Als een zeug, die naarstig op zoek is naar een beer om bevredigd te worden, zoeken consumenten naar hun eigen verzadigingspunt. De digitale weg blijkt populair, maar wekt ook ergernis. Waarom? Er zijn namelijk té veel beren op de weg…

Tekst: Toine Schreinemachers (Slagerij Schreinemachers) | Beeld: Leon Vrijdag

Het maken van keuzes blijkt lastig. Meer voor minder en het liefste helemaal voor niets, het credo van de inhalige mens. Net zoals bij een willekeurig gekozen Venloos gemeentebestuur. Valse verwachtingen, onwaarheden en slechte services zijn genoeg te vinden in virtuele winkels. En chagrijnige en robuuste bezorgers bieden ook geen soelaas. Hun bezorgtijden overigens ook vaak niet. Valt uiteindelijk de aankoop ook nog tegen. Je vermoedt dat je pas aangeschafte string reeds gedragen is. Uiteindelijk toch de deur nog uit om de aankoop te retourneren. Pfff, wat een ergernissen. Dat kan eenvoudiger, effectiever én menselijker.

Pak een middag van je spaarzame tijd en zorg er voor dat je redelijk voorbereid bent. Dat kan door het raadplegen van webshops. Maak een bewuste keuze en laat je verder inspireren en adviseren door de lokale middenstand. Je weet wel, dat zijn mensen met hart voor de zaak, product én Venloos maatschappelijk welzijn. Vaak heel anders dan websites, groothandels of dito -grutters, die enkel de consument drijven tot een onbewuste wanhoop met een meer voor mindercultuur.

Tijdens deze inspirerende adviestocht zul je merken snel in je comfortzone te zitten. Je twijfels worden vakkundig beantwoord door een ervaren verkoper. Een passend antwoord of advies gevolgd door een vriendelijke lach. Je sociale vaardigheden ontvangen een positieve prikkel door het menselijk contact. Je komt in de “wauw”-zone, een extra warm gevoel met een medemens. Handig tijdens deze koude dagen.

Is het dan allemaal fout op internet? Zeker niet. Heel soms is iets niet te vinden in een winkel en als studieboek is het echt ideaal. En is het allemaal goed in een binnenstad? Ook zeker niet. Maar we kunnen hier wel gezamenlijk aan werken. Het leven draait nu eenmaal om keuzes. De gemakkelijkste keuze is niet altijd de meest bevredigende. De bewuste daarentegen wel.

En als we het toch over strings hebben…die zitten om of gedeeltelijk tussen het vlees. En een slager is ook lokale middenstand…

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad