Tijdelijk extra handjes voor schoonmaken Venlose binnenstad

3 november 2020 | Leestijd: 2 minuten

Zoals ook andere bij andere horecazaken het geval was, moest ‘Heerlijk Hepke’ in de Venlose wijk Q4 de deuren sluiten. Dat restaurant is onderdeel van de dagbesteding van zorgorganisatie Daelzicht. Na contact tussen Venlo Partners en Daelzicht werd besloten de deelnemers in te zetten als extra schoonmakers voor de Venlose binnenstad.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Venlo Partners

Marcel Tabbers van citymarketingorganisatie Venlo Partners is blij met de extra handen. Hij geeft aan dat de deelnemers van de dagbesteding bij ‘Heerlijk Hepke’ zo lang het restaurant dicht is twee keer per week rommel gaan opruimen in het Venlose winkelcentrum. “Klopt, in de winkelstraten, maar bijvoorbeeld ook aan de Maas en in Q4. Dat doen ze door de week, als extra aanvulling op de reguliere schoonmaakwerkzaamheden.”

Restanten
Hoewel het momenteel minder druk is in de binnenstad, weet Tabbers zeker dat de extra hulpkrachten van pas komen. “De horeca is dicht, maar bezoekers van de binnenstad willen toch wat eten en drinken. Dus kom je daar de restanten als frietbakjes en blikjes van tegen. Die willen we zo snel mogelijk opgeruimd hebben. Bovendien geef je met die schoonmaakactiviteiten ook aan dat een schone binnenstad belangrijk is. Voor bezoekers en ondernemers. Het draagt bij aan de uitstraling en beleving.”

Investeren
Hij noemt de medewerkers Daelzicht een visitekaartje voor de binnenstad. Hoe lang ze hun schoonmaakwerkzaamheden kunnen uitvoeren is momenteel lastig te zeggen, geeft Tabbers aan. Als ze stoppen, wordt de frequentie van twee keer per week schoonmaken dan gehandhaafd? “Vooralsnog niet. Het college heeft in de begroting wel aangegeven meer te willen investeren in het schoonhouden van de stad, maar dat moet nog een concrete invulling krijgen. Met het plaatsen van grotere vuilnisbakken en het herinvoeren van het ‘peper-en-zout-stel’ hebben we al een extra stap gezet, maar wat ons betreft mag het nog intensiever.

Complimenten
Tabbers geeft aan zeer te spreken te zijn over de samenwerking met Daelzicht. Hetzelfde geldt voor begeleidster Mieke Arts. “Onze deelnemers vinden het heerlijk om hun handen uit de mouwen te steken en helemaal als dat in de binnenstad is. Ze krijgen veel complimenten voor hun werk en die waardering doet hun goed.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad