Vastelaovesvaria deel 1: Jocus, Omroep Venlo, 3kes

19 januari 2021

Ondanks het feit dat er dit jaar geen officiële activiteiten rondom Vastelaovend zijn, proberen diverse verenigingen en andere partijen toch actief te blijven om het gevoel van Vastelaovend de komende weken in stand te houden. Die activiteiten en andere nieuwsfeiten brengen wij ook dit jaar weer samen in de rubriek Vastelaovesvaria.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Jocus

Jocus: Prins Marcel II blijft demissionair in functie
————————————————————————————————————————
Omdat afgelopen najaar een streep ging door de Elfde van de Elfde heeft Jocus nog geen officieel afscheid kunnen nemen van het Dreejspan 2020: Marcel (II) Verdellen en zijn adjudanten Jos Gipmans en Paul Joosten.

In eerste instantie had de oudste Vastelaovesvereniging van Nederland het idee om komende Vastelaovend een gepast afscheid in te plannen. Ook dat is door de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk.

Vors Joeccius XI Roel Versleijen laat in een brief aan de leden van de vereniging weten dat Marcel, Jos en Paul een demissionair bestaan leiden en een aftreden gepland staat tijdens de Pronkzitting van 13 november dit jaar.

Top 555 bij Omroep Venlo
————————————————————————————————————————
Omroep Venlo houdt vast aan de traditie om in de week voor Vastelaovend de Top 555 uit te zenden. De stemperiode is vandaag (dinsdag) 11.11 uur begonnen. Het is de zestiende editie van deze lijst.

Op de laatste dag zendt Omroep Venlo traditioneel uit vanaf een podium op de Parade. Dit jaar gebeurt dat op coronavriendelijke wijze in de eigen tv-studio. “Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of er dit jaar wel wat op te warmen valt, maar we denken hiermee veel luisteraars een groot plezier te doen in deze toch al lastige tijd,” zo laat Gerard Pansier op de website van Omroep Venlo weten. “Alles coronaproof en uiteraard zonder publiek, maar we zijn blij dat we op deze manier toch wat Vastelaovend in de huiskamers kunnen brengen.”

Het is mogelijk om tot 29 januari op deze lijst te stemmen.

Eerste Thoés Nar van de 3-kes
————————————————————————————————————————
De 3-kes lieten in november al weten dat ze dit jaar niet één, maar drie narren uitroepen. Aanstaande vrijdag maakt de Groët-Venlose Vastelaovesvereiniging de eerste van drie ‘Groët Venloosche Thoés Narre’ bekend.

Het rijk waarover de drie narren heersen, reikt tot aan de voordeur, zo laat de vereniging weten. De bekendmaking is live via Facebook te volgen. De eerste Nar zwaait drie dagen lang de scepter vanuit zijn of haar eigen woning met een eigen programma. De komende twee weekenden volgen de andere twee narren.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad