Venlo krijgt eigen congresbureau

22 december 2020 | Leestijd: < 1 minuut

Een groep hoteliers, evenementenlocaties en city marketingorganisatie Venlo Partners gaan samen een congresbureau opzetten. Convention Bureau Venlo moet zakelijke events en congressen naar de regio Venlo halen. Het afgelopen jaar hebben de initiatiefnemers interesse en samenwerkingsmogelijkheden in de regio onderzocht en een business plan geschreven. Op basis daarvan heeft nu ook de gemeente financiële ondersteuning toegezegd en kan het congresbureau daadwerkelijk van start.
Beeld: Petra Lenssen
Marcel Tabbers van Venlo Partners: “In en rond de Venlose binnenstad zijn tal van voorzieningen die uitstekend geschikt zijn voor congressen en zakelijke evenementen. Denk aan de Maaspoort, Domani, CityCinema en Limburgs Museum. Daarnaast zijn er tal van hotels die zakelijke gasten kunnen ontvangen. Binnen de unieke setting van de binnenstad met zijn vele gezellige cafés en restaurants is er een grote potentie om Venlo in de markt te zetten voor deze vorm van toerisme.”
Erwin Boom, Wethouder Vrijetijdseconomie, vult aan: “Er zijn binnen onze gemeente nog genoeg kansen te winnen als het gaat om het aantrekken van zakelijk toerisme. Tijdens hun verblijf moeten we ‘de zakelijke gasten’ zien te overtuigen van al het moois dat wij als prachtige, natuurrijke en historische stad te bieden hebben, zodat ze zakelijk, maar zeker ook privé terugkeren voor een herhaalbezoek.”
Gijs Hendrikx – die vanuit het regionale hoteloverleg is aangesloten – ziet ook buiten Venlo kansen: “Ook in de verdere regio zien we mogelijkheden met partners als Parkhotel Horst en Hotel Asteria in Venray. En als je kijkt naar de ontwikkelingen op Brightlands Campus Greenport Venlo en het aandeel bedrijven dat in de regio nationaal en internationaal opereert, dan heb je een enorm potentieel en netwerk voor grote zakelijke evenementen.” Venlo Convention Bureau heeft zich ten doel gesteld binnen twee jaar 4.000 nieuwe zakelijke bezoekers te ontvangen en 2.000 hotelovernachtingen te realiseren.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Containertuintjes fleuren Venlose binnenstad op

Containertuintjes fleuren Venlose binnenstad op

In de Venlose binnenstad worden tien zogenaamde containertuintjes geplaatst. Deze op maat gemaakte plantenbakken moeten de verrommeling bij de ondergrondse containers tegengaan. Tegelijkertijd dragen ze bij aan het vergroenen en opfleuren van de Venlose binnenstad....