Venlose horeca positief en vol vertrouwen

30 april 2021

Afgelopen woensdag was het zoals verwacht druk op de Venlose terrassen. Veel mensen hadden speciaal een middag vrij genomen om na ruim een half jaar eindelijk weer van een drankje bij hun favoriete café te kunnen genieten.

Tekst en beeld: Rob Buchholz

Een rondje langs diverse horecaondernemers maakt duidelijk dat alles naar wens is verlopen en velen ook vertrouwen hebben dat er zowel dit weekend als ook komende week voldoende klandizie zal zijn. “Er is weer bedrijvigheid,” aldus Alwin van Herwaarden van Café De Galerie (foto boven) op de Parade. Vanaf half één waren alle beschikbare plaatjes bij hem bezet. “Nee geen reserveringen. Gewoon wie het eerste komt, die krijgt een plek. Maar het waren toch vooral mijn vaste gasten die woensdag hier zaten. Het was gewoon gezellig.”

Bekend met de spelregels
Problemen zijn er volgens hem niet geweest. “Nee natuurlijk niet. De mensen waren bekend met alle regels. Rond zes uur ging iedereen netjes naar huis. Er waren mensen die bijna de hele middag hier hebben gezeten. Sommigen bleven korter. En het mooie was: donderdag zat het weer vol en nu, vrijdagmiddag ziet het er weer goed uit.” Ook Paul en Sandra Bremmers van Bik Mik op de Markt zijn bijzonder te spreken over de eerste dagen. “Je kunt zeggen: we mogen ‘slechts’ 50 plaatsen gebruiken. Maar daar zijn we voor nu blij mee,” aldus Sandra. Paul voegt daar aan toe: “De gasten hebben zich ook hier keurig gedragen. In het begin was het even hectisch omdat bijna iedereen op hetzelfde moment kwam, maar daar heeft niemand over gezeurd. Ook al moesten ze even wachten. De mensen kennen de spelregels. Wij zijn om tien voor zes gestopt met bedienen. Om zes waren alle stoelen leeg. Maar onze gasten zijn dat gewend. Wij zijn altijd een dagzaak geweest.”

Piet Dings van Café Tante Bet

Flexibel
Piet Dings van Café Tante Bet op de Parade laat dezelfde tevreden geluiden horen als zijn collega’s. “Het waren woensdag allemaal vaste klanten die bekend zijn met de zaak. Alles is flexibel verlopen. Donderdag was het hier minder, maar dat had ook met het mindere weer te maken. Als de temperatuur komend weekend en volgende week weer net zo is als vandaag (vrijdag) dan gaan we een fraaie periode tegemoet. Natuurlijk zou twee uurtjes langer beter zijn geweest. Dit is echter een mooi begin.”

Parkeergarage
Alwin van Herwaarden hoopt vooral dat de versoepelingen de komende tijd niet weer worden ingetrokken. “Laat het voorlopig maar even zo. Ik ben content met deze situatie. Beter dan dadelijk weer de versoepelingen intrekken. Zo kunnen we er ook weer even rustig inkomen.” Alwin is blij dat de parkeergarage aan het Arsenaalplein ook weer open is. “Precies op het juiste moment. Dat zorgt weer voor extra traffic op de Parade. Bovendien is de meivakantie begonnen en zijn de weersverwachtingen voor de komende dagen vrij positief. Voldoende reden om voor nu tevreden te zijn.”

Ook bij Bikmik zijn de verwachtingen voor de komende week goed. “De vakantieparken zitten vol. We merkten in de eerste dagen dat mensen weer hun geld willen uitgeven. Wij zijn content en het is heerlijk om samen met ons team weer die gezonde werkdruk van een goed gevuld terras te voelen. Voor nu is het goed zo.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad