Venlose hotelier Gijs Hendrikx verkozen tot Hotello of the Year 2021: “Extra stimulans”

2 februari 2021

Venlonaar Gijs Hendrix heeft de Hotello of the Year prijs gewonnen. Dat werd maandag 1 februari tijdens een online livestream bekend gemaakt. Deze award is een landelijke stimuleringsprijs voor afgestudeerden aan een van de hotelscholen in Nederland die een onderscheidende prestatie binnen of buiten de gastvrijheidsbranche heeft geleverd.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen

Even wat goed nieuws in barre Venlose horecatijden, de uitverkieizing van Gijs Hendrikx. Die vernam afgelopen november dat hij tot de 10 genomineerden behoorde en werd vervolgens tot een van de drie finalisten verkozen. De vakjury besloot, in combinatie met een online stemming, Hendrikx tot uiteindelijke winnaar uit te roepen. Hij heeft die prijs onder meer te danken aan het succes van het Theaterhotel. Dat ontbing onlangs nog “The bestl uxury hotels in The Netherlands for 2020” Award vanwege de luxe, stijlvolle kamers en de samenwerking met Theater De Maaspoort.

Vernieuwend
Hendrikx werd verder ook geprezen vanwege zijn vernieuwende aanpak, zoals bij het enkele maanden geleden geopende hotel Mr Jigs, een concept waarbij de gasten zelf de mate van luxe bepalen. Hendrikx hierover: “Onverwachte luxe voor een scherpe prijs. No bullshit noemen we dat. Geen overbodig zeepje op de kamer, maar als de gast toch wat van die spulletjes wil kan hij of zij een gevuld toilettasje aanschaffen. Ook geen telefoon op de kamer, iedereen heeft een mobiel. Een eenvoudig ontbijt. Wel hebben we een app waarmee alles kan worden geregeld.”

Bekroning
Hij denkt dat ook zijn positieve instelling een rol heeft gespeeld, zei hij al eerder. Ondanks de moeilijke tijden is hij dan ook bezig met het voorbereiden van de opening van een derde hotel. ” De Hotello TOP Award zie ik dan ook als een extra stimulans richting de opening van het derde hotel en als bekroning op ons werk.” De Hotello of the Year award, legt hij uit, is niet per se voor iemand die pas is afgestudeerd. “ Nee, dat kan ook al een aantal jaren geleden zijn geweest, zoals in mijn geval. Het gaat er vooral om dat de kandidaat iets onderscheidends heeft gedaan.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad