Venlose slager valt opnieuw in de prijzen

8 november 2019 | Leestijd: 2 minuten

De Venlose slager Toine Schreinemachers valt regelmatig in de prijzen. Voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot leukste slagerij van Limburg en afgelopen dinsdag twee maal goud voor twee van zijn producten.

Tekst: redactie VenloVanbinnen

De gouden plakken werden toegekend tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijd 2019-2020 in Nieuwegein, georganiseerd door de VAS, de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie. Schreinemachers kreeg goud voor zijn producten Meat Donut en de Venlose Joekswors. Het is niet voor het eerst dat hij tijdens de vakwedstrijd in de prijzen valt. “Er worden ieder jaar honderden producten ingestuurd door tal van slagers. In 2015 wonnen we goud met vijf van de vijf ingestuurde producten, vorig jaar goud met twee van de drie beoordeelde producten. We zijn niet de grootste slagerij van Nederland, maar volgens de jury wel de meest innovatieve en spraakmakende.”

Elfde van de elfde
De jury beoordeelde de ingezonden producten op aanzien, structuur, consistentie, geur en smaak. Daarbij gingen ze volgens Schreinemachers zeer secuur te werk. Hij is dan ook trots op de gouden plakken. “We proberen er steeds weer het beste uit te halen, voor de klanten in de zaak en tijdens zo’n wedstrijd om indruk te maken op de jury.” Hij legt tot slot uit dat de Meat Donut een panklaar product is met groenten en vlees om in de oven of pan te bereiden. De Venlose Joekswors is een grillworst met geheime receptuur die Schreinemachers al jaren enkel rond de elfde van de elfde en carnaval maakt. Glimlachend: “Die ligt nu dus weer in de winkel.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad