VenloVanbinnen gaat de grens over

25 mei 2021

VenloVanbinnen krijgt gezinsuitbreiding. Sinds het najaar van 2020 is de redactie van deze website in overleg met een aantal partijen uit zowel de gemeente Venlo als Nettetal om samenwerking tussen beide regio’s te versterken. Vanaf juli zal een wekelijks tweetalig digitaal magazine verschijnen met daarin grensoverschrijdende onderwerpen uit beide gemeenten.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: collectie VenloVanbinnen

VenloVanbinnen heeft daarin haar inmiddels bekende rol. Daarnaast zal vanuit Duitsland het initiatief EuregioVanbinnen / EuregioVondrinnen ontwikkeld worden. Op beide platforms verschijnen artikelen over toerisme, cultuur, geschiedenis, bezienswaardigheden, gastronomie, fietstochten, evenementen, sport en economie.

Door ook de nodige aandacht te schenken aan het wederzijdse bedrijfsleven moeten nog betere verbindingen ontstaan tussen Venlo en Nettetal waardoor de onderlinge samenwerking verder wordt bevorderd. Vanzelfsprekend zullen er ook berichten over politiek, het verenigingsleven en het sociale leven, informatie voor de burgers en uit de twee gemeentekantoren op beide platforms te lezen zijn.

Wie een cirkel trekt om de gemeente Venlo ontkomt niet aan de aanwezigheid van Nettetal en eigenlijk het complete Ruhrgebied. De contacten zijn de laatste jaren sterk verbeterd en geïntensiveerd, maar nog steeds is de grens letterlijk nog te veel grens. Om van elkaar te leren, beter te weten wat er bij de buren speelt en vooral van elkaars aanwezigheid te profiteren, is Euregionale samenwerking van groot belang. Deze redactionele samenwerking moet een belangrijke schakel vormen in een nog betere samenwerking tussen beide grensregio’s.

Vanzelfsprekend is het team van VenloVanbinnen vereerd en trots dat het door de bedenkers van dit initiatief benaderd is en dat wij in hierin een grote rol mogen spelen. Dat wij de grens overgaan, houdt in dat we niet alleen onze lezers gaan informeren over aantrekkelijke zaken die spelen bij onze buren, maar ook dat we binnen de gemeente vaker de grens van het stadsdeel Venlo over gaan. Denk daarbij aan mooie verhalen uit bijvoorbeeld Steyl en Arcen, die samen met de ‘Venlose’ artikelen zoals we deze als gebruikelijk plaatsen, interessant voor onze Duitse buren kunnen zijn. Al met al artikelen dus met een meerwaarde voor zowel de lezers van VenloVanbinnen als voor onze oosterburen.

Hoe een en ander er in de praktijk concreet uit gaat zien, is nog niet voor de volle honderd procent duidelijk. Op het moment dat EuregioVanbinnen echt van start gaan, zullen wij onze lezers daar zeker over informeren.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad