VenloVanbinnen Vastelaovesvaria – Deel 2

22 januari 2020

Tot aan vastelaovend brengen we de lezer regelmatig een portie VenloVanbinnen Vastelaovesvaria. Met nieuws en weetjes over gebeurtenissen die aan de vastelaovend zijn gerelateerd. Deze keer aandacht voor de Flabbedeius Venlose Meizingmiddaag, De vastelaovesmert en de Boeremoosbal en het Krense in de Maaspoort.

Beeld: Peter Janssen

Flabbedeius Venlose Meizingmiddaag
De Venlose joekskapel Flabbedeius viert feest dit jaar. Een dubbel feest zelfs, want behalve dat ze 2 x 11 jaar bestaat organiseert ze voor de 11e keer de Flabbedeius Venlose Meizingmiddaag. Die vindt plaats op zondag 26 januari in café in den Dorstigen Haen, vanaf 15.11 uur.
‘Zo’n toet beer veur ein döbbeltje’, ‘Dansmarieke’ en ‘Schöd d’r mich nog eine in, het is slechts een kleine greep uit het repertoire dat die middag op het programma staat. Naar vertrouwd recept worden de Vastelaoveskrakers van weleer en de stampers van nu uit volle borst meegezongen. Met Flabbedeius onder begeleiding van Jeroen, Niels en Marjan van de Ham en Gé van Beek.
(www.flabbedeius.nl)

Vastelaovesmert op het Flujasplein
Aanstaande zondag 26 januari van 12 tot 17 uur vindt op het Flujasplein de jaarlijks terugkerende Vastelaovesmert plaats. Een nieuwe locatie want op de Oude Markt, waar de markt sinds 2011 jarenlang werd georganiseerd, was er niet meer genoeg plek voor het toenemend aantal deelnemers. Het Flujasplein heeft de afgelopen jaren met de kunstmarkt en de maandelijkse Brocantemarkt ruimschoots bewezen een sfeervolle plek te zijn voor dit soort evenementen.
Ruim 25 standhouders presenteren komende zondag hun producten. Hoedjes in alle soorten en maten, allerlei attributen om je outfit te pimpen, carnavalsstoffen in alle kleuren en motieven, schmink, de stand van Jocus waar d’n Opstaeker verkocht wordt en nog veel meer. En uiteraard allerhande jassen en jasjes, zowel nieuw als ouderwets en authentiek. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Joekskapel Flabbedeius, De Nachravers, Linke Mik en de 3 winnende liedjes van Jocus.

Boeremoosbal en Krense in de Maaspoort
De Herungerstraat organiseert dit jaar de Venlose Boerebroelof. Dus die laten zich op hun best zien tijdens de Boeremoosbal van Jocus in De Maaspoort, op zaterdag 25 januari vanaf 20.11 uur. Uiteraard is ook het Boerebroelofsgezelschap van vorig jaar present om ‘eur kiendje te laote kiéke’ en officieel als ‘Ermen tak’ geïnstalleerd te worden. Bezoekers van de Boermemoosbal krijgen allemaal een lot voor de tombola, een dag later tijdens het Krense, het napraten, zondag 26 januari vanaf 12.00 uur, eveneens in De Maaspoort. Te winnen zijn onder meer Hofbalkaarten of kaarten voor het Boeremoosbal van volgend jaar. Artiesten die tijdens het Krense optreden zijn Erwin van ’t Merretkoër, Linke Mik, LVK, Jocus’ Mini- en groëte Dansgarde en Floep.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...