Wegwerkzaamheden Krefeldseweg: zijstraten afgesloten

1 april 2021

Van 12 april tot en met 21 april vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Krefeldseweg, een van de belangrijke toegangswegen naar het Venlose centrum. Alle zijstraten worden uit veiligheidsoogpunt gedurende die periode afgesloten. Verder komen er verschillende omleidingen.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: VenloVanbinnen

De werkzaamheden betreffen zowel asfaltonderhoud als rioolwerkzaamheden. Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat er voor een specifieke aanpak is gekozen. “Om het gehele werk effectief en kwalitatief in één keer goed te realiseren is er gekozen voor een dergelijke afsluiting. Het verkeer zal altijd in één richting de stad in en uit kunnen rijden. Het verkeer zal daarvoor ook op het tegengestelde wegvak rijden, waarbij er ‘overgestoken’ wordt ter hoogte van de kruising Goltziusstraat.”

Oversteek
Om verkeersonveilige situaties te voorkomen en de doorstroming van het verkeer op de Krefeldseweg te waarborgen, worden alle zijwegen en aansluitingen tussen het Europaplein en de Goltziusstraat voor al het verkeer afgesloten gedurende de gehele periode. Het betreft de Vincent van Goghstraat, Jean Laudystraat, Molenstraat, Laaghuissingel, Gasthuiskampstraat en de Hertog Reinoudsingel. Bij de kruising van de Krefeldseweg met de Molenstraat en Laaghuissingel komt een voetgangers- en fietsersoversteek.”

Omwonenden
Op de vraag of omwonenden al zijn geïnformeerd en hoe, antwoordt de gemeentewoordvoerder dat er langs de Krefeldseweg geen sprake is van directe omwonenden. En de bewoners van de diverse zijstraten? “Bewoners van de zijstraten kunnen te allen tijde hun woning bereiken, hun straat wordt alleen ter hoogte van de Krefeldseweg afgesloten. Verder worden bewoners en verkeersdeelnemers vooraf geïnformeerd middels bebording en in dit geval tekstwagens. Omdat de werkzaamheden in een naar verhouding korte periode worden uitgevoerd is ervoor gekozen belanghebbenden met bovenstaande bronnen en een communicatiebericht via de gemeentelijke kanalen te informeren.”

Omleidingen
Andere consequentie van de werkzaamheden aan de Krefeldseweg is dat er tijdelijke omleidingen komen. Verkeer richting het centrum wordt via de Nijmeegseweg en St. Urbanusweg omgeleid, richting Roermond en Tegelen via de snelweg en richting Venlo-Zuid via de Klagenfurtlaan en Kaldenkerkerweg.

Verkeersbegeleiders
Momenteel staan er al informatieborden langs de Krefeldseweg. Komen er tijdens de werkzaamheden ook nog op andere plekken borden te staan? “Vanuit alle richtingen naar het Europaplein en langs de zijstraten worden omleidingsborden geplaatst zoals je die mag verwachten bij wegwerkzaamheden.” Worden er ook nog verkeersbegeleiders ingezet? “Ja, die zetten we in bij het werkvak voor bouwverkeer en bij de fietsoversteek.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad